Thuk Je Che Tibet

 

Bir


Ens centrem en la zona de Bir

Bir és un bell poblet situat a l'oest de l'estat de Himachal Pradesh, al nord de l'Índia.

Bir és un lloc conegut pels estudis espirituals i la meditació. Bir és també la llar d'un assentament de refugiats tibetans amb diversos monestirs budistes i una gran Stupa. 


La colònia tibetana:

El 1966 el tercer Neten Chokling (1928-1973), una encarnació del lama del llinatge Nyingma del budisme tibetà, va portar a la seva família i un petit seguici de Bir. 

Amb l'ajuda de l'ajuda externa, Neten Chokling va comprar més de 200 acres de terra i establir un assentament tibetà on a 300 famílies tibetanes se'ls va donar un terreny per construir cases. En aquest moment Chokling Rinpoche també va començar la construcció d'un nou monestir Neten a Bir, i amb els deixebles que l'havien seguit en l'Índia va formar la seva primera sangha. 

Quan el tercer Chokling Rinpoche va morir el 1973, el seu fill gran, Orgyen Tobgyal Rinpoche (b 1951), va assumir la responsabilitat de completar la visió del seu pare. La quarta encarnació de Neten Chokling va néixer el 1973 a Bhutan i va ser portat a Bir a una edat primerenca, on la família del tercer Chokling ho va prendre sota la seva tutela.

El 2004 tota la responsabilitat del Monestir Pema Ewam Chögar Gyurme Ling a Bir, va passar a la cambra Neten Chokling. 

Bir es troba al Tehsil (subdivisió administrativa) de Baijnath, al districte de Kangra, a l'estat indi de Himachal Pradesh. Aproximadament a 50 km (31 milles) al sud-est de Dharamshala a una distància de dues a tres hores per carretera. Es troba a 14 km al sud de  Billing, que es troba en el camí cap al pas que condueix a Thamsar Bara Bhangal.

Geográficament, Bir està situat a la Vall de Joginder Nagar, Cadena de Dhauladhar dels contraforts de la serralada de l'Himàlaia indi.