Thuk Je Che Tibet

 

Manifest TJChT  

 

L'Associació Thuk Je Che neix per defensar i ajudar al poble Tibetà davant el constant empitjorament de la seva situació, un veritable genocidi humà i cultural, que comporta detencions sense causa, empresonaments sense judicis, persecució religiosa, perdua de la dignitat humana i total supressió de qualsevol dret bàsic com el més elemental i primari que és la pròpia vida i que deriva en actes com les immolacions  .

 

La invasió del territori Tibetà i les moltes atrocitats comeses durant el període de l'ocupació i després d'ella, constitueixen en si mateixes greus violacions dels protocols de la Convenció de Ginebra i de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

A dia d'avui les autoritats xineses disparen en manifestacions pacífiques, és il·legal tenir la bandera tibetana i qualsevol fotografia del seu lider espiritual és considerat un delicte que porta a la presó. Es porten a terme avortaments i esterilitzacions forçades realitzades per ordres de les autoritats xineses implicades en la repressió, remetent tot això als més foscos horrors de la Segona Guerra Mundial, en uns temps on hi han organismes que vetllen pels drets de les Nacions.

L'Organització de les Nacions Unides no ha pres cap mesura i les violacions de tot tipus de drets i les atrocitats contra els tibetans es segueixen cometent davant d'una comunitat internacional que no vol veure la gravetat del que passa.

 

Considerem tot el que hem exposat com veritables crims contra la humanitat i per la qual cosa volem dirigir-nos a diferents estaments, ambaixades i governs per arribar a aconseguir que les parts s'asseguin a la taula de negociació i arribin a acords que posin fi a aquesta situació.

 

Aixi doncs demanem els següents punts:

• La intervenció de l'ONU, enviant observadors que garanteixin la seguretat de la població Tibetana.

• Lliure accés de mitjans de comunicació a l'interior del Tíbet.

• El retorn del Panchen Lama Gedhrun Choekyi Nyima, segrestat per la Xina.

• Que es permeti l'entrada de mediadors al Tíbet amb la missió de vetllar que les parts puguin arribar a acords satisfactoris.

• L’implantació de l'anomenat "camí del mig" " fins a aconseguir una Autonomia real amb un autogovern Tibetà integrat a la Xina.

• El retorn del líder espiritual del Tibet S.S. el Dalai Lama. Pel que demanem:

 

Considerem del tot raonables els punts exposats i la pèrdua diària en vides humanes urgeix a prendre decisions i actuar el més ràpidament possible.

  

Independentment que els fets exposats són constitutius de delictes contra la humanitat, arribar a una hipotètica solució o estabilització del conflicte considerem que no treu gravetat als fets ja esdevinguts i que aquests han de ser perseguits i sancionats, segons estableixen els tractats i convenis internacionals.


Us podeu descarregar el manifest (pdf).