Thuk Je Che Tibet

 

Lhakar
Moviment de Resistencia del Poble Tibetà

 

Lhakar és un moviment per l'autonomia tibetana que va començar després de la revolta del 2008. Malgrat la repressió intensificada de la Xina, els tibetans han abraçat el poder de la resistència no violenta estratègica. Cada dimecres, un nombre cada vegada més gran de tibetans estan fent un esforç especial per portar la roba tradicional, parlen tibetà, mengen en restaurants tibetans i compren a empreses de propietat tibetanes. Ells canalitzen el seu esperit de resistència en les activitats socials, culturals i econòmics que són auto-constructiu (promoció de la llengua tibetana, la cultura i la identitat) i no cooperativa (negar-se a donar suport a les institucions i empreses xineses).

 

La paraula tibetana "Lhakar" (ལྷག་དཀར་) es tradueix literalment com "dimecres blanc", perquè el dimecres és considerat especial pels tibetans perquè és el dia del Dalai Lama, "ànima dia (བླ་གཟའ་)".

 

No cal ser tibetà per fer el Lhakar.

Nosaltres els occidentals també podem donar el nostre suport i solidaritat amb el poble tibetà, vestint roba tibetana, anant a restaurants tibetans, no comprar productes "Made in Xina", no comprar a botigues, ni anar a restaurants xinesos o regentats per xinesos.

Trucar o escriure al Consulat de la Xina a Barcelona o a l'Ambaixada de la Xina a Madrid demanant que es respectin els drets humans al Tibet. I aprendre cada dimecres una paraula nova en tibetà.

         

Per mes información: 

http://www.casadeltibetbcn.org/ca/accio-social-drets-humans/lhakar-dimecres-blanc

http://lhakar.org