Thuk Je Che Tibet

 

Accions


Exposició de pintura / Exposición de pintura 
SORGINT D'ENTRE LES OMBRES A LA LLIBERTAT

És una exposició on es vol reflectir a alguns tibetans que es destaquen en la lluita per la llibertat del Tibet i per la defensa dels Drets Humans, els costums i les tradicions tibetanes, en totes les seves formes, tant a nivell espiritual, polític, cultural, o social, tant a l'exili com dins del Tibet.

Tots els personatges tenen un denominador comú i és l'activisme. Des de presos polítics amb condemnes de més de 20 o 30 anys, suportant tot tipus de vexacions i tortures per defensar els seus ideals i costums, plantant cara a l'ocupació xinesa, fins presos de consciència, grans mestres, polítics, músics, escriptors, poetes, pintors, periodistes, actors, directors de cinema, així com treballadors socials o gent corrent. Però tots fan la mateixa tasca i tots van encaminats a un mateix futur. Altres per desgràcia han estat assassinats cruelment per la manca d'humanisme que pateixen els polítics xinesos. 

Sé que m'he deixat a molts dins del pot de pintura, a moltíssims, els hagués pintat a tots, i no serà per falta de ganes. Però aquests pocs reflecteixen la indestructible voluntat del gran poble tibetà en la seva lluita cap al camí de la llibertat. Per això s'ha titulat així aquesta exposició, perquè la tècnica utilitzada en aquests quadres és que a força d'ombres es creen les cares que donen forma i personalitat a aquesta lluita. Tibet existeix, i ells donen la cara. 

SURGIENDO DE ENTRE LAS SOMBRAS A LA LIBERTAD

Es una exposición donde se quiere reflejar a algunos tibetanos que se destacan en la lucha por la libertad del Tíbet y por la defensa de los Derechos Humanos, las costumbres y las tradiciones tibetanas, en todas sus formas, tanto a nivel espiritual, político, cultural, o social, tanto en el exilio como dentro del Tíbet.

Todos los personajes tienen un denominador común y es el activismo. Desde presos políticos con condenas de más de 20 o 30 años, soportando todo tipo de vejaciones y torturas por defender sus ideales y costumbres, plantando cara a la ocupación china, hasta presos de conciencia, grandes maestros, políticos, músicos, escritores, poetas, pintores, periodistas, actores, directores de cine, así como trabajadores sociales o gente corriente. Pero todos hacen la misma labor y todos van encaminados a un mismo futuro. Otros por desgracia han sido asesinados cruelmente por la falta de humanismo que padecen los políticos chinos. 

Sé que me he dejado a muchos dentro del bote de pintura, a muchísimos, los hubiese pintado a todos, y no será por falta de ganas. Pero estos pocos reflejan la inquebrantable voluntad del gran pueblo tibetano en su lucha hacia el camino de la libertad. Por eso se ha titulado así esta exposición porque la técnica utilizada en estos cuadros es que a base de sombras se crean los rostros que dan forma y personalidad a esta lucha. Tíbet existe, y ellos dan la cara.


Us podeu descarregar les biografies dels personatges en català, clicant aquí.

Os podéis descargar las biografías de los personajes en castellano, clicando aquí. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

L'Associació Thuk Je Che Tibet s'implica activament en cadascuna de les diferents accions promulgades pels diferents organismes i grups de suport al Tibet, així com en campanyes i accions de factura pròpia.

 

  • Manifestacions i concentracions d'àmbit local, provincial, estatal i internacional i campanyes socio-culturals per donar a conèixer els diferents aspectes de la cultura tibetana.
  • Promovem cada dimecres el Lhakar (dimecres blanc) a través de la nostra pàgina de Facebook, per conscienciar les persones sobre el tema tibetà.
  • Donem suport a concerts pro-Tibet que es realitzen al nostre país.
  • Fem lectures de manifestos davant de l'ambaixada xinesa de la nostra ciutat.
  • Repartim fullets informatius.
  • Ajudem a un grup d'ancians que resideixen a Bir (nord de l'Índia), mitjançant l'enviament de diners que tan desinteressadament donen persones com vosaltres.
  • Apadrinem a joves tibetans perquè puguin tirar endavant els seus estudis i es puguin formar per a un futur laboral.
  • Denunciem amb valor i sense descans les atrocitats comeses i que segueixen cometent les autoritats xineses dins del Tibet i la constant persecució que duen a terme amb els tibetans a la resta del món. mitjançant l'enviament de cartes de protesta a les diferents ambaixades i demanant al govern Xinès que es respectin els Drets Humans.
  • Ens involucrem de ple en fer saber i donar a conèixer la situació en què viuen actualment els tibetans, dins del seu ocupat país, com a l'exili.  

           

La nostra pàgina de Facebook és una de les més actives en la lluita per un Tibet lliure. Visita'ns!